Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η ελιά και τα προϊόντα της



Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος "Παιδιά - λουλούδια- η ευτυχία μας" ασχοληθήκαμε σήμερα στην τάξη με ένα  υπέροχο δέντρο, την ελιά!
Μιλήσαμε για την ιστορία της μέσα στο χρόνο, για την πιο αρχαία ελιά του κόσμου (φωτό)  που υπάρχει στην Κρήτη (3000-5000 ετών)

για τα υγιεινά και θρεπτικά προϊόντα της (ελιές λάδι) , αλλά και για το πως τα χρησιμοποιούμε στη ζωή μας σήμερα και πώς χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα (τροφή , καλλυντικά κτλ)


Στη συνέχεια η Κυρία Μαρία Κωνσταντοπούλου και η Κυρία Όλγα Νικολούζου μας επισκέφτηκαν και οργανώσαμε όλοι μαζί μια καταπληκτική ώρα με χειροτεχνίες .
Πρώτα η κυρία Μαρία μας έδωσε  κλαδιά και φύλλα ελιάς μαζί με  ελιές να πιάσουμε ,συζητώντας για αυτά.
Μετά μας μοίρασε και άλλα φυλλαράκια και φτιάξαμε μια ελιά στο χαρτί και έναν κότινο (το στεφάνι από κλαδιά ελιάς που έδιναν στους νικητές των Ολυμπιακών αγώνων) κολλώντας τα αληθινά μας φύλλα.

Η κυρία Όλγα φρόντισε να μας φτιάξει φιόγκους που τους κολλήσαμε πάνω στις χειροτεχνίες μας και όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό!


Τέλος στείλαμε μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τις χειροτεχνίες μας  στα σχολεία που συνεργαζόμαστε , στη Θεσσαλία και στη Λιθουανία.
Ελπίζουμε να σας αρέσουν!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου